//Ваня Костова развела музикант, бащата на сина й избягал от нея в Норвегия
ваня костова

Ваня Костова развела музикант, бащата на сина й избягал от нея в Норвегия

Ваня Костова години наред пазеше в тайна самоличността на бащата на сина си. Дори самият Боян в детските си години нямал представа кой е татко му и успял да се запознае с него в доста по-осъзната възраст.

Причината певицата да пази абсолютно мълчание, стане ли дума за мъжа ѝ, била, че по време на връзката им той бил женен и тя го вкарала в грях. Двамата с Любен Михайлов, както се казва таткото на сина ѝ, били колеги в бургаска музикална формация. Работата им по заведения ги сближила чак до интимност и така Ваня заченала от него. Въпреки че Боян се явявал извънбрачно дете, тя не събрала смелост за аборт и решила да роди, а музикантът Любен постъпил отговорно и признал детето, давайки му своята фамилия.

ваня костова

През цялото това време обаче не напуснал законната си съпруга Таня, от която имал дъщеря Боряна. Въртял паралелна любов и с нея, и с Ваня, а гласовитата бургазлийка не могла да му влезе под кожата дотолкова, че той да поиска развод. Костова страдала дълго време, че разбила семейство и не могла да създаде свое, но най-тежко приела момента, в който Любен тотално ѝ обърнал гръб и дори избягал от нея и малкия Боян в друга страна. И към днешна дата музикантът, който бил прочут в Бургаско с особения си талант да свири на почти всички инструменти, живеел в Норвегия.

Там обаче не бил сам, а с първата си съпруга и тяхната дъщеря, а с Ваня не поддържал никакъв контакт. Запитана каква е причината да не замине с него, бившата вокалистка на „Тоника“ отговаря: „Не пеенето разделя някои хора, а гурбетът. Бяхме силна бургаска група и получихме много добър договор за работа в чужбина. Но това се случи, след като аз вече бях приета като солистка в „Тоника“ СВ. Групата замина с друг на мое място, а аз останах да пея в България“. Към днешна дата обаче Любен имал контакт със сина си, който не таял лоши чувства към него.

„Баща ми е много добър музикант. Универсален – от класика до джаз. Неспасяем работохолик, със силен дух и тънко чувство за хумор, а за капак на всичко – и сантиментален. От дълги години живее в Норвегия. С него там са също така сестра ми от първия му брак и нейната майка. Двете са страхотни цигуларки. Така че семейството ми е доста по-голямо, отколкото изглежда. Наистина, по-многобройната му част е твърде далече, но затова пък има скайп, с помощта на който компенсираме разстоянието“, споделя Боян.