//ГЕРБ поискаха затъмнение на извънредното заседание на парламента за „Олимпик“ и Търговския регистър!
ПАРЛАМЕНТ

ГЕРБ поискаха затъмнение на извънредното заседание на парламента за „Олимпик“ и Търговския регистър!

Скандално започна извънредното заседание на парламента – ГЕРБ отказаха заседанието да бъде излъчвано на живо по националните БНТ и БНР!

От БСП предложиха заседанието да бъде излъчено на живо по националната телевизия и националното радио, но мнозинството не го прие.

Драгомир Стойнев насече ГЕРБ, че говорят за прозрачност, конкретно Цветан Цветанов за европейски ценности, а скриват от обществото дебатите в залата по двете важни теми. Стойнев посочи, че вероятно депутатите не са разбрали точно какво гласуват и помоли за повторно гласуване.
След прегласуването със 77 гласуваха „за“ се оказа, че 75 души от ГЕРБ са гласували „въздържал се“!!!
В същото време на живо заседанието бе предавано по Канал 3.

Заседанието започна с поздрав от депутати към българските мюсюлмани  по случай празника Курбан Байрям.

Йордан Цонев от ДПС отправи забележка на  председателя на НС Цвета Караянчева, че е насрочила заседанието на празника Курбан Байрям, заради който депутатите от ДПС не присъстват.

„То е все едно те да насрочат извънредното заседание за Коледа, ако председателят на НС е мюсюлманин“, заяви Цонев. Според него и според правилника на НС, заседанието е можело да бъде насрочено за седмица по-късно.

Караянчева се оправда, че темите били с широко обществен отзвук и не търпели отлагане.

Караянчева прочете дневния ред на извънредното заседание на народното събрание , който се състои от 2 точки:

  1. Проект на решение за предприемане на действия във връзка с отнемането на лиценза за извършване на застрахователна дейност на кипърската застрахователна компания „Olympic Insurance Co. Ltd“ (Вносители: Корнелия Нинова и група народни представители; 20.8.2018 г.).  
  2. Изслушване по чл. 113 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание на министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов във връзка със сигурността на електронните бази данни, съхранявани от Агенцията по вписванията и Министерството на правосъдието и отговорността за възникналата криза.

Менда Стоянова от ГЕРБ  пък внесе предложение в залата да бъдат допуснати  шефката на КФН Карина Караиванова, заместничката й Ралица Агайн и двама представители на Гаранционния фонд, което депутатите приеха.

На място в пленарната зала изненадващо присъства премиерът Бойко Борисов,  с него са още правосъдната министърка Цецка Цачева, финансовияТ министър Владислав Горанов и вицепремиерът  Томислав Дончев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!!!