//Докъде стигна разследването за смъртта на детето на Московски?
ивайло московски

Докъде стигна разследването за смъртта на детето на Московски?

Осем месеца след смъртта на 3-годишният син на бившия транспортен министър Ивайло Московски разследването не е приключило.

Това съобщиха от Софийска градска прокуратура за Fenixnews.eu.

Разследването продължава, към момента явно няма обвиняемо лице или лица по случая, такъв отговор не получихме от прокуратурата.

Към този етап не е ясно дали експертизите, които преди три месеца бавеха разследването вече са всичките направени до момента и какви са заключенията им.

До момента са изготвени автотехническа, съдебно-медицинска и комплексна автотехническа и медицинска експертиза, уточниха още от СГП. 

Разследването се води от Националната следствена служба.

Досъдебното производство е за причинена по непредпазливост смърт на Кристиян Ивайлов Московски – престъпление по чл.122 ал.1 Наказателния кодекс ( който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до три години – бел.ред.).

Разследването е по случая е образувано още на 2 февруари т.г. , в деня на злополучната трагедия, отнела живота на 4-годишното момченце в курорта „Боровец“.

Според първоначалната версия за смъртта на Кристиян е сведена до: неравност на трасето, по която е минала моторната шейна на Московски, на която се е возило малкото дете.

Неофициалната информация е, че двамата са били на шейната, която най-вероятно се е ударила в дърво.

Междувременно днес стана ясно, че правителството е предложило кандидатурата на Московски още на 20 септември т.г. за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР).

Кандидатурата му ще бъде разгледана от Борда на директорите на Банката през ноември 2018 година.

Снимка: БГНЕС