//Жестоко убийство след изнасилване в Русе! Мъртвата е била директор на местната телевизия ТВН
виктория, маринова

Жестоко убийство след изнасилване в Русе! Мъртвата е била директор на местната телевизия ТВН

Жестоко убитата е Виктория Маринова – административен директор на телевизия ТВН.

Към момента е известно, че престъплението е извършено вчера през деня на кея в Русе.

Сигналът е подаден около 14.20 часа. Убийството е придружено с изнасилване и жесток побой, с който жертвата е обезобразена и задушена.

В 13.00 часа окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и зам.-директорът на полицията в града Илиян Енчев ще дадат подробности по случая.

Полицията работи по няколко версии, но няма данни убийството да е свързано с работата на Маринова.

Новината не фигурира в новините на самата телевизия, видя Fenixnews.еu.

твн

Собственикът на телевизията е Свилен Руменов Максимов, който е и съпруг на убитата. Той е собственик  и на мрежата NETWORKS.

Actualno.com дясната ръка на г-н Свилен Максимов във фирмата е г-н Свилен Чавдаров. Информацията беше потвърдена от самите „Нетуоркс” с уточнението, че г-н Чавдаров не заема поста на управител в компанията. В Русе г-н Чавдаров е доста известен с прякора си – Тавата. В края на октомври миналата година Моника Лачева, която участва в „Мис България 2013” на ТВ7, е зверски пребита в крайдунавския град, откъдето всъщност е родом. Самата Лачева твърди, че в побоя е участвал Свилен Чавдаров-Тавата. След случката Лачева се закани да заведе дело.

В Русе Свилен Чавдаров е свързван с бизнесмена Илиян Пенев – Мацола. Името на Мацола нашумя през 2003 година покрай бившия заместник-окръжен прокурор на Русе Люлин Матев. Срещу Матев беше назначена проверка лично от бившия главен прокурор Борис Велчев. Мацола е считан за приятел на съоснователя на СИК Младен Михалев – Маджо. А името на Свилен Чавдаров присъства в сигнали и почти дузина предварителни производства в 16-те папки с данни, събрани при полицейската операция „Одиторите”, проведена на 11 април, 2004 година.

Ето и примери защо г-н Чавдаров фигурира там: Над 2300 лв. е средната заплата в IT индустрията у нас, секторът формира 12% от износа Над 2300 лв. е средната месечна заплата в софтуерната индустрия у нас, секторът формира 12 на сто от българския износ, предаде БТА. Се… Прочети повече Дознание № 532/99 по описа на Районна прокуратура – гр. Русе (дознание № 491/99 по описа на Окръжната следствена служба – ОСС) – предварително производство за противозаконно унищожаване или повреждане на чужда движима или недвижима вещ в условията на продължавано престъпление (чл. 216, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс) Дознание № 201/99 по описа на Районна прокуратура – гр. Русе (дознание № 169/99 по описа на ОСС-Русе) – производство за същото престъпление.

Освен тези две производства има още девет – за рекет, побоища, заплахи с убийство, кражби и грабежи, пише правният портал Lex.bg. През 2005 година Светлозар Илиев, Петко Петков, Свилен Чавдаров и Преслав Чакъров получават 91 години затвор по случаите от предварителните производства, иззети в операция „Одиторите”.

Fenixnews.eu изразява съболезнования към близките на загиналата жена.