//Избиването на животните в Странджа – разбити човешки животи и ОГРОМНИТЕ лъжи на Бойко и сие!
убити животни

Избиването на животните в Странджа – разбити човешки животи и ОГРОМНИТЕ лъжи на Бойко и сие!

Вече пет дни протестират собствениците на животни в Странджа, чиито животни бяха избити, а други треперят и плачат, застрашени от същата угроза.
Без предупреждение, с грубо нахлуване в частните им имоти, в безпрецедентно нарушение на конституционните им права.
Още при първите протести те изпратиха сигнал до прокуратурата с искане да бъде разгледана законността на заповедта на шефа на БАБХ Дамян Илиев. Това било еднолично негово решение, без да е съгласувано със земеделското министерство. Реакция от държавното обвинение няма досега.
След тях БСП като видя накъде отиват нещата, също яхна кризата и поиска същото от прокуратурата.
Къде е грешката в заповедта?
На 4 юли е разписано масовото убийство на животните, а резултатите от френската лаборатория, която потвърждава българските проби е от 9 юли.
Не че БСП не са прави, но някак си позакъсняха малко с реакцията. За сметка на това пък поискаха днес и оставката на Дамян Илиев. Съмнителна работа, но като познаваме Бойко, като нищо ще го жертва, за да блесне отново като слънце над целия народ. Той обаче – народът, в частност – животновъдите, попита: „Когато Борисов ни караше да гледаме животни, сега защо ги избиват?“
В качеството си на какъв експерт в общия хор на гербаджийското крякане се включи и вътрешният министър Валентин Радев, да съобщава от високата трибуна, че има чума по животните в България?! Да си гледа разградения двор и да търси избягалите затворници и престъпници, които се укриват от правосъдието, а не да тъпче с подчинените си конституционните права на гражданите.

Публикуваме без редакторска намеса становището на ветеринарят Пламен Пасков. Всички отговори са в този текст:
„Това, което ще напиша, пак няма да се хареса на много хора. Но пробвайте да кажете и покажете – кое не е така, и как е, ако не е така.

Започвам:
1. Това избиване на дребните преживни (овце и кози) в Странджанско няма никакви ветеринарно-медицински основания. Като ветеринар го твърдя, и с този албум и с други подобни съм в състояние да го докажа във всеки съд.

2. Чумата по дребните преживни беше непозната, неизвестна, и несъществуваща в България от десетилетия. По-точно: минимум от средата на 50-те години на 20 век. Защото съществуващата ветеринарна служба и организация на ветеринарното дело профилактираха, изключваха, и не допускаха появата не само на тази тропическа болест, а и на 80% от това, което се учеше в курса по обща и частна епизоотология (заразни болести).

3. Чумата по дребните животни е ТРОПИЧЕСКА болест, най-разпространена в Западна (бивша френска) Африка.

4. При заразяване (а такова няма – има съмнения и подозрения от френска лаборатория) животните не се избиват. Серумират се с хипер-имунен серум (който си го произвеждахме в „страшния лош соц“) и си работи. Животните, които са в контакт, или са в региона, но нямат признаци на заразяване, се ваксинират. Поясът е от 60-100 км за България. И пак няма избиване. Защото избиването на животните при тази болест не решава нито един ветеринарен въпрос.

5. Следователно, избиването на животните в Странджа сега, преди, и избиването на кравите преди броени години с повода „нодуларен дерматит“ няма ветеринарно-медицински основания. Няма и хуманно-медицински основания. Няма и икономически основания, ако не броим унищожаването на поминъка и компенсацията на собствениците за икономика. Понеже това си е анти-икономика. Следователно, това не е здравен, не е хуманитарен въпрос, и не е икономическо решение. То е чисто политическо.

6. Кой има интерес?
Нямат интерес животните.
Нямат интерес стопаните.
Нямат интерес даже и ветеринарите, въпреки, че те са машата за това действие.
Няма интерес държавата (каквото и да е останало от нея). Нямат интерес дори и външно-управляваните „управляващи“. Те са наясно, че това са само главоболия и проблеми, при това – с достатъчно „видими резултати“ за населението и народа. И реакция (от народа) вече има.
Единственият, който има интерес, е този, който иска българската земя да се обезлюди, за да бъде „изкупена“ за безценица, или просто взета и заселена. Тоест, потенциален или вече действащ завоевател, колонизатор, и подобните на тях. Другите, които имат косвен интерес, са търговците на продукти от животински произход. Техният бизнес от това само ще се подобри. И те като правило са именно мултинационални и/или офшорно-регистрирани компании.

7. Виновни ли са Румен Порожанов, ГЕРБ, и Дамян Илиев като шеф на БАБХ? Да, безусловно. Това е вината на палача, изпълняващ заповедта на краля да отсече главата на брат, роднина, сънародник. Те го правят.
Дали получават някакво нездраво удоволствие при това, или страдат от угризения, е въпрос без значение, защото крайният резултат е чудовищен за хората там и в България.

8. Може ли тази беда да бъде решена и предотвратена в бъдеще? Може, но при условие достатъчното наличие на народ, който иска това да стане, наясно е с личния си и национален интерес, и е готов на действия за това. На организация.

Един Добрин Петков, фейсбук-активисти зад клавиатурата или на улицата не са достатъчни. Тук трябва народ.
Народ трябва, не население!
Иначе баба Дора ще плаче, такива като нея с изгорени души и изсъхнали от плач очи има десетки хиляди, а имаше стотици хиляди за тези 30 години. А ние си кютахме, и го допуснахме като мухльовци, глупаци, и наивници, които се полъгаха като туземци за мъниста на най-старата игра на англосаксонските колонизатори.

Може сега сърцето ви да се къса, но това ще продължава, ще се усилва, и ще става все по-зле, и по-страшно. Защото население като сегашното няма право да живее в рая на земята, извоюван от народа на предците му. Правото да живееш на родната земя е привилегия, чест, и титла, която се защитава, отвоюва, и брани от всяко едно поколение. Не само от завоевателите преди векове, или от последните защитници – нашите и вашите дядовци.
Разбрахте ли го?
Пак ви питам – разбрахте ли?“

Доклад на „Центъра за оценка на риска по хранителната верига“ към Министерството на земеделието от 25-и юни показва, че в България няма епидемия на чума по овцете и козите. В заключенията на документа ясно се казва, че „през 2018 г., и до момента няма обявено огнище на PPR в Тракия, но ваксинации срещу заболяването се извършват“. Оказва се, че същото министерство, което казва, че не трябва да се убиват животни, две седмици след това започва масово изтребление. На всичкото отгоре още по-голямата лъжа на доц.Янков – „Чумата по дребните преживни животни (Peste des petits ruminants – PPR) е известна още като чума по козите. Не е зооноза – не боледуват хора.“

„При епизоотологичното обследване на огнището в с. Воден, обл. Ямбол прави впечатление, че броят на животните, показали клинична симптоматика и патологоанатомични признаци е твърде малък и само в едно от трите стада, попадащи в 3 км. зона. Липсва епизоотичен ход на болестта и позитивен серологичен отговор за специфични антитела при първите изследвани контактни животни. Правят впечатление необяснимо тежките рестриктивни и непропорционални за това заболяване ограничителни мерки наложени от Европейската Комисия, засягащи цялата област Ямбол“, се казва още в доклада.

„При така създалата се епизоотична обстановка само задълбочените молекулярно-биологични проучвания чрез използването на частичен (на F гена на PPRV) или пълен геномен секвентен анализ би спомогнал за получаването на допълнителна информация за източника на инфекция и начините на заразяване на ДПЖ в двете ЕО“, пише в документа.
Ето пълният текст на документа тук.

Снимка: Агроновини