//Извънредно: Цветанов напуска парламента, постовете в ГЕРБ – не!
цветанов, борисов

Извънредно: Цветанов напуска парламента, постовете в ГЕРБ – не!

Решението, което съм взел преди няколко дни и предадох на премиера, започна изявлението си пред медиите в парламента Цветан Цветанов.

Той обясни, че всичко, което е правил, е бил ръководен от законността. 

През 2018 г. съм направил всичко възможно да прикрия проверка –  трябваше да бъде показано цялто писмо с адресати N  на брой  и изреди имената им: прездента Румен Радев, премиера Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на парламента Цвета Караянчева, Волен Сидеров, Мустафа Карадайъ, Николай Ненков – тогава регионален министър, депутати, копие до омбудсмана Мая Манолова, кмета на София – Йорданка Фандъкова, шефа на ДНСК – писмото е изпратено от инициативен комитет през май 2018 г., поясни още Цветанов.

Какво съм направил аз като председател на вътрешната комисия – направил съм това, което спазва АПК. Това, което съм направил, ме е задължил законът, обясни се Цветанови посочи, че е изпратил писмо до Йорданка Фандъкова.

Отрече за пореден път, че няма лобизъм и промяна в закона заради „Артекс“ и го удари пак на тема фалшиви новини и създаване на напрежение, на което той бил жертва.

Важно житейско решение бил взел и когато напуснал системата на МВР и пак го споделил със съпругата си. Цветанов изпадна и в дълги обяснения и хвалби как е ръководил ГЕРБ, докато Борисов е кмет, как са печелили избори и как никога по никакъв начин не е възнамерявал да прави нищо, което да не кореспондира с волята на Борисов, на съпругата му и на членовете на ГЕРБ.

Благодари на всички, които са го подкрепили и застанали зад него и заяви, че няма от какво да се срамува. Цветанов отрече да иза разделение в партията.

Решението му било такова, че да спре всякакви спекулации – да вземе ГЕРБ, да разцепи партията. Няма никаква драма, че ще напусне 44 парламент, но остава втори в ГЕРБ и остава шеф на предизборния щаб на партията. 

Цветанов благодари на всички лидери на партии, като започна първо с малката коалиция, не пропусна Воля и ДПС, но не и на БСП, които давали пресконференции извън парламента.

Не пропусна да обяви, че всички министри досега, без Николай Петров, че са напуснали постовете си съвсем невинни, нарече Цецка Цачева зам. министър на правосъдието.