//Какво ли престъпление мислят, че има от НФСБ, че президентът говори на английски?!
методи лалов

Какво ли престъпление мислят, че има от НФСБ, че президентът говори на английски?!

Една от управляващите партии изпратила сигнал до прокуратурата за това, че президентът говорил на английски език в България.

Що за изпълнение?! Съгласно Конституцията, прокуратурата се занимава с повдигане на обвинения за престъпления от общ характер. Прокуратурата не се занимава с държавния протокол, с преводачески въпроси, нито с геостратегически теми.

Какво ли престъпление мислят, че има от НФСБ? И защо още не са предложили „всички парлеву франсе“ за някое държавно отличие, тъй като никога не говори на друг език, освен на български, макар причината за това е, че просто не знае друг език (друг е въпросът, че българският език, който ползва е меко казано хашлашки, но за съжаление явно това се приема от мнозинството избиратели).

Когато върховенството на правото е само пожелание и когато политиката се превърне в мръсна работа, прокуратурата става изтривалка или бухалка на политически и други интереси. Сигурен съм, че Сотир Цацаров трябва много да говори по този въпрос, но вместо това ходи на срещи в ЦУМ и през ден го гледаме на срещи в Парламента и с представители на изпълнителната власт (които далеч не са от МВР и службите за сигурност, с които иначе можем да приемем, че има работа).

Съдия Методи Лалов, Фейсбук