//На пловдивския доктор не му се размина – застава пред съда за убийството на крадеца Жоро Плъха!
иван димитров

На пловдивския доктор не му се размина – застава пред съда за убийството на крадеца Жоро Плъха!

Окръжната прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 49-годишния рентгенолог д-р Иван Димитров за убийството на 40-годишния рецидивист Жоро Джевизов-Плъха.

Д-р Димитров е обвинен  за това, че на 2 март м.г. умишлено е умъртвил Джевизов, като убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Срещу лекаря е повдигнато още едно обвинение – за незаконно държане на огнестрелно оръжие – пистолет, марка „Валтер“ и боеприпаси за огнестрелни оръжия – 16 броя патрони, 9х18 мм и 1 брой патрон с надпис „1947 GEL 9M38“, съобщиха от прокуратурата.

Случаят изключително много нашумя сред обществеността, заради спорният, според хората момент на неизбежна отбрана.

„Не се чувствам престъпник. Над шест пъти са ме крали. Съжалявам за това, което се случи. Моят живот не е това. Аз не съм убиец, аз не искам и не съм искал това да става“, каза на излизане от ареста д-р Иван Димитров на 6 март т.г., когато бе пуснат от съда на свобода срещу мярка за неотклонение „подписка“. Тогава стана ясно, че той е бил наръган на две места в крака при екшъна с крадеца.

Според д-р Димитров, Джевизов е влязъл в къщата на лекаря заедно със свой съучастник. Собственикът ги е чул и излязъл да види какво става, тъй като в съседните стаи спели съпругата и децата му. Тогава Плъха го нападнал с нож и го е ранил в крака. Другият крадец побягнал, а лекарят стрелял няколко пъти.

Рецидивистът-крадец Плъха бе открит застрелян върху кола зад сградата на Областната управа.

Д-р Димитров е на свобода, не е в ареста и ходи на работа.