//Отстраниха окончателно шефа на НОИ-Силистра

Отстраниха окончателно шефа на НОИ-Силистра

Апелативният специализиран съд отстрани от длъжност началника на НОИ-Силистра Милен Пенчев, съобщи bTV. ой е обвинен за участие в схема за отпускане на високи пенсии срещу фалшиви документи. Решението на магистратите е окончателно.

Преди седмица на първа инстанция бащата на певицата Тита запази мястото си в структурата, а само началничката на отдел „Пенсии“ в дунавския град Стоянка Симеонова беше отстранена.

Спецсъдът още тогава посочи, че от събраните към момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Пенчев и Симеонова имат съпричастност към повдигнатите им обвинения.

На 8 март спецпрокуратурата и ГДБОП тършуваха в София и Силистра срещу злоупотреби с издаване на ТЕЛК решения и източване на НОИ.

След това бяха разпитани около 10 души, като за разпит бе отведен и директорът на клона на НОИ в Силистра Милен Пенчев.

Според финансовия министър Владислав Горанов от НОИ са източени милиони. Бившият социален министър Иван Нейков пък определи аферата в НОИ-Силитра като престъпление на белите якички.

Спецпрокуратурата разкри и подробности около акцията, като стана ясно, че заместник-кметове и общински съветници са се облажвали от схемата.