//Още един бушон от апартаментната афера изгърмя, Цв. Цв. невъзмутим в САЩ!
цветанов

Още един бушон от апартаментната афера изгърмя, Цв. Цв. невъзмутим в САЩ!

Поредна оставка по „Апартаментгейт“ вече е факт –  заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов е депозирал молбата си в Министерски съвет. Първанов е зам.-министър от квотата на НФСБ.

Той също се оказа с апартамент на преференциални цени от ”Артекс”. През есента на 2018 г. Първанов си купува апартамент от 150 кв. м заедно с два гаража с обща площ на гаражите от 50 квадрата за сумата от 240 хиляди лева.

Вероятно и по партийна личния на лична основа Валери Симеонов обяви пред „Фокус“:

„Въобще не мога да повярвам, че през 2019 г. може да се извършва такъв просташки лов на вещици, който ми напомня в исторически план връщане във времето веднага след 9 септември, когато без вина и с вина са изтрепвани хиляди хора само с обвинението, че са били чорбаджии. Няма абсолютно никакво основание! Всяка имотна сделка е въпрос на договаряне между двете страни и когато няма нарушение на закона, не знам кой с какви мръсни ботуши ще гази в личния живот на хората. Специално Цецка Цачева е един от най-почтените и неукорими в своята дейност политици – човек, за който повече от 10 години никой не можа един черен косъм да намери в биографията му“, коментира Симеонов.

„Сега изведнъж да я изкарат виновна. Защо? Защото си е купила апартамент на договорена цена, платила си е парите, не е ограбила никого, не е извършила сделката в резултат на някакви корупционни облекчения към фирмата. Чисто просто си е продала имотите в Плевен, за да си купи апартамент и те ще ѝ дъвчат кокалите, и Борисов ще ѝ иска оставката! Това общество вече просто превъртя“, заяви Симеонов и посочи, че няма оставка, без да я е поискал Борисов.

Не знам как тази партия съществува с такъв лидер, който е готов да хвърли всеки в бездната, само и само да продължи да се кандилка отгоре на властта. За съжаление обаче, в политиката не е достатъчно само да се кандилкаш, да се балансираш отгоре на властта, а да вършиш някаква работа. Какво прави той? В момента предателски мълчи и не защитава хората, които му вършат най-много работа“, каза още Валери Симеонов.

Само Цветанов непеколобемо и нагло си стои в САЩ, безсрамно неангажиран с темата, чист като сълза според самия него. Един човек на честта би се върнал моментално и би зарязал визитата си, която надали е свързана с хвалби към него и България, както обикновено се предава пред медиите.

Наглостта на Цветанов стигна до там, че да организира членове и врени свои хора от ГЕРБ да правят кампания в негова защита и през социалните мрежи. Да, но тази партия Борисов сам я е създал, както посочи той и надали се радва на конкуренцията на втория в ГЕРБ.

Те и другите с евтини апартаменти не чувстваха вина, но щом Борисов им каза, както бяха невинни, бързо подадоха оставки.

За пореден път става ясно, че Цветанов открито воюва с Борисов и не иска да отстъпи, стъпил здраво и стабилно на функциите и очакванията, които ГЕРБ има към него. А нещата, които Цветанов си може, си ги може. Като да нагласи изборните резултати така, както е угодно на партията.

Затова и твърде вероятно няма да го мръднат от важните му постове, а ще го разкарат от парламентарните му такива. Дори и да го махнат от мястото на шеф на предизборния щаб, това би било само про форма.

Като сив кардинал той ще продължи да дърпа конците и да бъде сценаристи режисьор на изборните процеси, а формално пред обществото, няма да бъде начело на кампанията за евроизборите и за местния вот.

Дали ще остане, отново официално, заместник на Борисов в партията, това също няма кой знае какво значение. За членовете на ГЕРБ ще бъде ясно, че трябва хубаво да си направят сметките какви ги вършат, защото Борисов обича, но и наказва.

Да им светне червената лампичка, че той да не им светне синята.

Сега лавината е редно да не спре само с няколко човека от ГЕРБ, несипматични хора от съдебната власт или някоя и друга държавна институция, а да помете наред политическите олигарси, оядени и натъпкани с имущество, което никога не биха си позволили да имат само от спестявания от заплати. Защото колкото и високи да са те, трудно биха спестили стотици хиляди евро за един имот плюс висок стандарт на живот, ако и в голямата част да живеят на гърба на данъкоплатеца.

Но на кого ще му стиска да излезе и да обяви истината? Прокуратурата, КПКОНПИ или и двете взети заедно? Никой не вярва, въпреки усещането, че всичко е гнило.