//Пакетът „Макрон“ ще бъде гласуван в сряда, 27 март, кои български евродепутати наклониха везните
превозвачи

Пакетът „Макрон“ ще бъде гласуван в сряда, 27 март, кои български евродепутати наклониха везните

Европейският парламент ще гласува в сряда, 27 март предложените промени в правилата за международните пътни превози – поправката „Макрон“.
В същото време е предвидено около 600 български превозвачи да протестират пред Европарламента против гласуването на промените. Има разрешение за един камион, който ще бъде използван за трибуна.

До момента пакетът „Мобилност” има вече над 2000 поправки. Предложението за гласуването му в сряда беше прието с 156 срещу 154 гласа при трима отсъстващи от зала български евродепутати – Неджми Али, Светослав Малинов и Николай Бареков. Според Сергей Станишев, два гласа от нашите са наклонили везните предложението да мине:

„Два гласа не ни достигнаха, за да спрем гласуването на пакета „Мобилност“ в сряда в Европейския парламент. Това показа още веднъж дълбокото разделение сред депутатите – не по партиен, а по национален признак.“

„Полетът София- Франкфурт закъсня с 1 час”, обясни липсата си Светослав Малинов.

„Оставих този пакет да мине, за да видят българските транспортни босове, че не може техните работници в 21 век да живеят 90 дни в кабината и да ползват тоалетните на бензиностанциите”, заяви пък своето отсъствие Николай Бареков.

Неждим Али няма официално изявление по темата.