//Преди ветото на президента – да се върне преференциалният вот!
борисов

Преди ветото на президента – да се върне преференциалният вот!

Бойко Борисов заяви, че ще се съобразят с исканията на хората и преди президентът Румен Радев да внесе вето върху Изборния кодекс, ГЕРБ връща преференциалния вот.

Това стана ясно на извънредна пресконференция след като премиерът лично свика спешно заседание на Изпълнителната комисия на партията.

Освен това, пак той, е разпоредил, щом е изтекъл мандатът на състава на ЦИК, да се задейства процедурата и да се избере прозрачно нов състав на Комисията.

По думите на Борисов промяната в прага на преференциалния вот е гласувана в парламента по предложение на НФСБ, независимо, че преди дни посочи, че това е работа на парламентарната група на ГЕРБ.

Той не пропусна да се обърне и косвено към БСП:  „Издебват ме, когато съм в чужбина, да създават такова напрежение! Можеше да реагирам още в събота, неделя, но в Мюнхен имах важни разговори. „, обясни Борисов. Реакциите на обществото му обобщил Георги Марков, „който ходи по улиците, слуша гражданите“.
 
Борисов припомни, че досега ДПС са подкрепяли неведнъж позиции на ГЕРБ, за коет им благодари, и така обясни връщането на жеста от страна на ПГ на ГЕРБ и неговия председател Цветан Цветанов.
 
„Цветанов е постъпил правилно според ситуацията“, каза Борисов, но подчерта, че няма да допусне ГЕРБ да търпят негативите от това.
Бойко Борисов събира утре и Коалиционния съвет, защото, ако сме управляваща коалиция, всички трябва да ходят на работа.