//След оставките извънредно заседание на парламента – коланите в автобусите стават задължителни
борисов

След оставките извънредно заседание на парламента – коланите в автобусите стават задължителни

На извънредно заседание на 4 септември депутатите ще гласуват поредните изменения в Закона за движение по пътищата – и както вече Борисов подсказа – задължителни колани в превозните средства след трагедията край Своге. Това ще се случи в 13 часа. В 11 часа ще има заседание на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, която ще разгледа на второ четене въпросните промени, които после ще влязат в пленарна зала.

Така ще замажем очите на обществото, че ГЕРБ са безкомпромисни. 

„Новите министри ще ги съгласуваме с колегите от Обединения фронт. Имам идеи, имам предложение. Ще бъдат от ГЕРБ, това си е нашата флота. Имам претенции към още министри, това ще се обсъди като се съберем“, така Борисов отговори на въпроса, кой ще заеме местата на Нанков, Радев и Московски.

Така Борисов отговори и на Валери Симеонов, който се опита да заплаши, че ще излезе от коалицията, защото оставките не били съгласувани с него.

И той е печално известен –  поне десет пъти досега е плашил с напускане на коалицията, но не му стиска да пусне кокала.

Оставката на тримата министри е доброволен акт, каза още Борисов, за когото знаем, че няма доброволни актове от страна на другите , а само натиск от негова страна.

Вчера надоразумението в МВР Валентин Радев, втори по нищо неправене във вътрешното министерство след Румяна Бъчварова, директно каза кой им е поискал оставките и точно в кой ден е казал да ги подадат: „Пет дни трябваше да предадем всичко на разследващите, днес премиерът ни каза: „Стига толкова, предадохте каквото трябва, подайте оставките.“

Никой не пита Борисов докога ще държи Цецка Цачева и заради бягствата на затворниците, и заради тоталното безхаберие какво се случва в местата за лишаване от свобода – условия, заплати, числен състав, корупция…За срива на Търговския регистър и пълното й незнание, също дума не се обелва.

Порожанов също си стои на поста недосегаем, въпреки че изби 4000 животни, за които още стои съмнението, че са имали и помен от чума.