//Цветанов, преференциите и ДПС- повече приказки = повече казани глупости
цветанов, борисов

Цветанов, преференциите и ДПС- повече приказки = повече казани глупости

Доказано е, че много говорене води до казване на повече глупости, отколкото мълчанието.

Нещо, на което Цветан Цветанов и ГЕРБ още не са се научили, явно и няма да научат никога.

Само преди бореин дни дясната ръка на Бойко заяви за скандалните промени в Изборния кодекс: „Изборният кодекс е залог за стабилността на парламента и държавата. Държим да остане преференцията, но трябва да бъде постигнат консенсус в политическия живот. Това беше желанието и на НФСБ, които също искат преференциите да не участват в решаването и пренареждането на листите“, заяви Цветанов в студиото на Нова ТВ.

Той обясни, че с ДПС партия ГЕРБ намерила пресечни точки, сред които било и „утвърждаването на евроатлантическите ценности“.

„Да, има теми, по които намираме политически консенсус с ДПС и пресечни точки. ДПС поставиха 4 теми, в някои от тях се препокриха и с част от Обединени патриоти. Не сме ограничили възможността на българските граждани да упражнят конституционното си право да гласуват“, коментира още Цветанов и обясни, че партията му винаги е била в подкрепа на намаляването на прага на преференцията.

В ноделеник, 18 февруари, Бойко Борисов обаче даде заден и обясни, че премахват вече приетите посреднощ промени и ще се правят промени по ветото на президента.

Днес Цветанов отново реши да блесне в ефир и да каже обратното на предните си изказвания:

„Трябва да спрем с лъжите, че ГЕРБ искали да премахнат преференциите. ГЕРБ винаги е била за преференциите и за намаляване на техния праг. Няма никаква договорка с ДПС. Ако имаше такава, нямаше да изпаднем в ситуацията с кворума при гласуването на промените в Изборния кодекс“, посочи в ефира на бТВ Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов подчерта, че трябва да спрат спекулациите, че Бойко Борисов решава всичко.

„Аз нося отговорност за всяко едно решение, което се взима от парламентарната група. Никога не съм се крил зад колективната отговорност”, категоричен беше Цветанов.

Той обясни още, че при гласуването на промените в Изборния кодекс не е имало кворум и това било причината да разговаря с ДПС.

„Те бяха обидени, че техните искания няма да се гледат и обсъждат. Нашето желание винаги е било да има политически дебати по всички теми. Това е нормално – да уважаваш мнението на позицията. Проведох среща и с Обединените патриоти, но ВМРО бяха против отпадането на преференциите.”, обясни още Цветан Цветанов.

Затова според Цветанов покрепили исканията на ДПС за преференциите, те да се регистрират и да минат и другите промени в Изборния кодекс.

Откъдето и да го погледнеш, договорка няма, а ГЕРБ държат на преференциите…